p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Surówka z kapusty, jabłka i koperku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna surówka z tartych warzyw z dodatkiem jabłka i majonezu

Surówka z kapusty, jabłka i koperku

Składniki:

Surówka z kapusty, jabłka i koperku

 

  • 1/2 szt.małej białej kapusty,
  • 1 szt jabłko,
  • 1 szt. marchew,
  • 4 łyżeczki koperku,
  • 2 łyżeczki soli,
  • do smaku pieprz,
  • 2 łyżki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty, jabłka i koperku
Kapustę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, wkładamy do miski, posypujemy 2 łyżeczkami soli, odstawiamy aż kapusta puści sok. W między czasie ścieramy marchew i jabłko na tej samej tarce. Odciskamy i odlewamy sok z kapusty, dodajemy starte jabłko i marchew, doprawiamy pieprzem, posypujemy 4 łyżeczkami koperku, mieszamy, dodajemy 2 kopiaste łyżki majonezu, dokładnie mieszamy i schładzamy w lodówce. Doskonała surówka do mięsa.