Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Surowka z kapusty pekinskiej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczna sorowka,polecam do kotletow z piersi kurczaka.

Surowka z kapusty pekinskiej

Składniki:

Surowka z kapusty pekinskiej

 

  • Kapusta pekinska
  • 3 pomidory
  • 1marchewka
  • smietana kwasna
  • Jogurt
  • Sos salatkowy np.Knorr lub Prymat(ja daje jaki mam np. wloski lub francuski)

Sposób przygotowania:

Surowka z kapusty pekinskiej
Oplukana i obcieknieta kapuste kroimy na pol,a nastepnie obie polowki wzdluz na trzy i w poprzek tak aby otrzymac grubsza kostke.Marczewke obieramy i trzemy na grubych oczkach na tarce,pomidory kroimy w grubsza kostke.Smietana i jogurt laczymy pol na pol i dodajemy sos.Wszystkie skladniki laczymy i polewamy otrzymanym sosem,mieszamy.

Tagi:

sosy kapusta