zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2401]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Surówka z kapusty pekińskiej - dodatek do obiadu

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • Kapusta pekińska
  • cebula
  • natka pietruszki lub zielony koper
  • gęsta śmietana
  • sól
  • cukier
  • kwasek cytrynowy lub ocet
  • pieprz
  • ( ewentualnie świeża papryka, kukurydza)

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę kroimy w paseczki, dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulę( jeśli dodajemy paprykę lub kukurydzę to też razem wrzucamy ), wsypujemy pietruszkę lub koper. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i kwaskiem. Na koniec dajemy śmietanę i razem wszystko mieszamy. Pasuje prawie do każdego dania obiadowego.

Tagi:

kapusta