MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka do obiadu z kapusty ze smacznym sosem miodowo- musztardowym.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko winne
  • 2 łyżki oleju z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 1łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Paprykę płuczemy, czyścimy z nasion i kroimy w drobną kostkę.Jabłko i marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki umieszczamy w salaterce i mieszamy , delikatnie solimy i pieprzymy Do małej miski wlewamy oliwę, dodajemy miód i musztardę, wszystko energicznie mieszamy do całkowitego połączenia.Gotowym sosem polewamy warzywa w salaterce, mieszamy i odstawiamy na 15 minut.