monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Surówka z kapusty pekińskiej.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka surówka z kapusty pekińskiej, idealna do obiadu.

Surówka z kapusty pekińskiej. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej.

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej.
Kapustę pekińską przekroić wzdłuż na pół i pokroić w paski. Marchewkę oraz jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce (na grubych oczkach). Jabłko najlepiej dodać na końcu, aby nie ściemniało. Pokropić składniki oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny, dodać majonez i wszystko razem wymieszać w misce. Doprawić pieprzem do smaku.
Surówka z kapusty pekińskiej.
Potrzebne są: majonez, oliwa z oliwek oraz pieprz do smaku.
Surówka z kapusty pekińskiej.
Warzywa i owoce są niezwykle zdrowe, dlatego warto dodawać je do posiłków.
Surówka z kapusty pekińskiej.
Moim zdaniem, ta surówka z kapusty pekińskiej idealnie pasuje do placków ziemniaczanych z sosem gulaszowym lub pieczarkowym.