Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surowka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lubię wieloskładnikowe surówki do obiadu

Surowka z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surowka z kapusty pekińskiej

 

  • 50 dag kapusta pekińska,
  • 1 szkl kukurydza marynowana,
  • 1 szt marchew,
  • 1 szt jabłko,
  • 1/2 szt por,
  • 1/4 łyżeczki przyprawa curry
  • 4 łyżki majonez,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surowka z kapusty pekińskiej
Kapustę poszatkować,jabłko i marchew zetrzeć na tarce o dużych otworach. Por drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, połączyć z majonezem. Przyprawić do smaku, solą, pieprzem i przyprawą curry, wymieszać.
Surowka z kapusty pekińskiej
Etap 1