wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Surówka z kapusty pekińskiej Olgi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka do potrawy z grilla, nam zawsze smakuje

Surówka z kapusty pekińskiej Olgi

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej Olgi

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 2 papryki czerwone
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie sera mozarella
  • 1ogórek świeży
  • oliwki zielone sztuk 10
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej Olgi
Kapustę oczyszczamy ze zwiędniętych liści, kroimy na pół, a następnie myjemy. Potem szatkujemy na drobno. Paprykę czerwoną sparzamy wrzątkiem, oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Ser kroimy w kostkę, a obraną cebule w talarki. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, doprawiając do smaku wg własnego uznania. Na koniec dodajemy pokrojone na połówki oliwki, i polewamy oliwą. Mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego

Tagi:

sery ser kapusta