Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kapusty z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciekawe połączenie, które znajdzie wielu wielbicieli

Surówka z kapusty z oliwkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kapusty z oliwkami

 

  • 30 dag kapusta kiszona,
  • 1 szt cebula,
  • 1 szt marchew,
  • 1/4 szkl oliwki,
  • 1/3 szkl śmietana,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • do smaku cukier,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z oliwkami
Kapustę pokroić, włożyć do salaterki. Dodać utartą na tarce o dużych otworach marchew, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, pokrojone oliwki. Wszystkie składniki połączyć ze śmietaną, wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do potraw.
Surówka z kapusty z oliwkami
Etap 1

Tagi:

kapusta