monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Surówka z kiszonej kapusty,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna surówka z kiszonej kapusty, doskonały dodatek do mięsa.

Surówka z kiszonej kapusty, Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty,

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty,
Kapustę kiszoną wyciskamy z nadmiaru soku, następnie kroimy na mniejsze części i wrzucamy do miseczki. Marchewkę oraz jabłko obieramy i myjemy. Marchewkę ścieramy na tarle na średnich oczkach, a jabłko na dużych. Wszystkie składniki łączymy w miseczce, dodajemy kilka kropel oliwy z oliwek, 2-3 łyżki majonezu oraz pieprz do smaku.
Surówka z kiszonej kapusty,
Do przygotowania surówki potrzebne są: kiszona kapusta, marchewka, jabłko, oliwa z oliwek, majonez i pieprz.
Surówka z kiszonej kapusty,
Marchewkę najleży zetrzeć na tarle na średnich oczkach.
Surówka z kiszonej kapusty,
Odsączoną kiszoną kapustę należy pokroić na mniejsze części.