Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty z papryką.
Czerwoną cebulkę obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Posolić, posypać pieprzem, wymieszać. Odstawić na 10 minut. Z kapusty odcisnąć sok, drobno ją posiekać. Marchewkę obrać, umyć, zetrzeć na grubych oczkach. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Kapustę, marchewkę i i paprykę dodać do cebuli. Dodać oliwę oraz sok z cytryny. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
![Surówka z kiszonej kapusty z papryką. Surówka z kiszonej kapusty z papryką.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-z-papryka-136283.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty z papryką. Surówka z kiszonej kapusty z papryką.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-z-papryka-136284.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty z papryką. Surówka z kiszonej kapusty z papryką.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-z-papryka-136285.jpg)