Sposób przygotowania:
Surówka z młodej kapusty wg eluski
Będzie potrzebna dość duża miska do tej surówki, żeby można było ją wymieszać, w późniejszym etapie ta surówka się zmniejszy.
Przygotowanie:
Obrany czosnek posiekać, wymieszać z majonezem i musztardą.
Oczyszczoną z nadpsutych liśći kapustę umyć, osączyć i drobno poszatkować nierdzewnym nożem. W miarę szatkowania mieszać rozdrobnioną kapustę z sosem majonezowym.
Dodać drobno posiekaną cebulę, jabłko utarte na tarce o dużych oczkach, i szczypiorek, wymieszać.
Przyprawić do smaku solą , cukrem ,pieprzem i sokiem z cytryny.
Surówkę tę przygotować należy tuż przed podaniem posiłku.
Podawać jako dodatek do potraw.
Uwaga:
Proszę pamiętać żeby do kapusty najpierw dodać sos majonezowy.
Kapustę można poszatkować dzień wcześniej i przechowywać przykrytą w lodówce, pozostałe składniki też można poszatkować, lecz trzymać osobno w słoiczkach, dopiero przed podaniem wszystko połączyć.
Przygotowanie:
Obrany czosnek posiekać, wymieszać z majonezem i musztardą.
Oczyszczoną z nadpsutych liśći kapustę umyć, osączyć i drobno poszatkować nierdzewnym nożem. W miarę szatkowania mieszać rozdrobnioną kapustę z sosem majonezowym.
Dodać drobno posiekaną cebulę, jabłko utarte na tarce o dużych oczkach, i szczypiorek, wymieszać.
Przyprawić do smaku solą , cukrem ,pieprzem i sokiem z cytryny.
Surówkę tę przygotować należy tuż przed podaniem posiłku.
Podawać jako dodatek do potraw.
Uwaga:
Proszę pamiętać żeby do kapusty najpierw dodać sos majonezowy.
Kapustę można poszatkować dzień wcześniej i przechowywać przykrytą w lodówce, pozostałe składniki też można poszatkować, lecz trzymać osobno w słoiczkach, dopiero przed podaniem wszystko połączyć.