Sposób przygotowania:
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i papryką
Kapustę czyścimy i kroimy na drobno. Przekładamy do miski i posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym, kroimy w plasterki. Paprykę myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy w cienkie paseczki. Do śmietanki dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Kapustę wygniatamy z nadmiaru płynu i odsączamy. Wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy przygotowany sos.
Mieszamy i przekładamy do salaterki.
Kapustę wygniatamy z nadmiaru płynu i odsączamy. Wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy przygotowany sos.
Mieszamy i przekładamy do salaterki.