halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Surówka z różnych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z różnych warzyw pełna witamin.Teraz na wiosnę potrzeba nam jak najwięcej witamin. Propozycja na surówkę do obiadu.

Surówka z różnych warzyw

Składniki:

Surówka z różnych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Surówka z różnych warzyw
Składniki sałatki umyć, osuszyć. Kapustę pekińską pokroić w paski. Następnie sałatę porwać palcami na małe kawałki.

Cebulę posiekać drobno. Koperek drobno posiekać. Ogórki pokroić w kostkę.

Seler naciowy oraz rzodkiewkę pokroić w cieniutkie pół plasterki. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki. 

Wszystkie warzywa wymieszać w salaterce. Doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Następnie skropić sokiem z cytryny oraz olejem z czarnuszki. Wymieszać surówkę.

Odstawić na pół godziny, podawać do obiadu.