Sposób przygotowania:
Surówka z różnych warzyw
Składniki sałatki umyć, osuszyć. Kapustę pekińską pokroić w paski. Następnie sałatę porwać palcami na małe kawałki.
Cebulę posiekać drobno. Koperek drobno posiekać. Ogórki pokroić w kostkę.
Seler naciowy oraz rzodkiewkę pokroić w cieniutkie pół plasterki. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki.
Wszystkie warzywa wymieszać w salaterce. Doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Następnie skropić sokiem z cytryny oraz olejem z czarnuszki. Wymieszać surówkę.
Odstawić na pół godziny, podawać do obiadu.
Cebulę posiekać drobno. Koperek drobno posiekać. Ogórki pokroić w kostkę.
Seler naciowy oraz rzodkiewkę pokroić w cieniutkie pół plasterki. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki.
Wszystkie warzywa wymieszać w salaterce. Doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Następnie skropić sokiem z cytryny oraz olejem z czarnuszki. Wymieszać surówkę.
Odstawić na pół godziny, podawać do obiadu.