Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Surówka z włoskiej kapusty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Surówka dobra jako dodatek do obiadu ale i do kanapek.

Surówka z włoskiej kapusty

Składniki:

Surówka z włoskiej kapusty

 

  • 1/4główki włoskiej kapusty,
  • 1 jabłko,
  • 1 zielony ogórek,
  • 10 rzodkiewek,
  • 1 por,
  • 4łyżki kukurydzy z puszki,
  • 1 płaska łyżeczka cukru,
  • szczypta estragonu,
  • szczypta pieprzu,
  • sól,
  • 1/2małego kubka jogurtu naturalnego,
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z włoskiej kapusty
Kapustę poszatkować,posolić i odstawić na 20 min.Jabłko i ogórka obrać i pokroić w kostkę,rzodkiewki też pokroić w kostkę,pora drobno pokroić.Wszystkie warzywa wraz z osączoną kukurydzą posypać cukrem,szczyptą pieprzu i estragonu.Jogurt połączyć z majonezem,polać nim surówkę i dokładnie wymieszać.