cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Surówka z włoskiej mini kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka z włoskiej mini kapusty ze świeżą kolendrą - przepis Roberta Sowy

Surówka z włoskiej mini kapusty

Składniki:

Surówka z włoskiej mini kapusty

 

  • Składniki dla 4 osób:
  • 1 mini kapusta włoska
  • 1 biała mini kapusta
  • 1 pokrojony w plastry por (tylko biała część)
  • 2 pokrojone w słupki marchewki
  • 1 obrany, pokrojony w słupki świeży ogórek bez
  • gniazd nasiennych
  • 2 jabłka o winnym smaku pokrojone w cząstki
  • i skropione sokiem z cytryny, aby nie ściemniały
  • 1 pokrojona w plastry czerwona papryka
  • Kilka orzechów włoskich
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • Mały pęczek świeżej kolendry
  • Sól, pieprz, cukier, szczypta cynamonu
  • do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z włoskiej mini kapusty
Poszatkowane kapusty lekko osolić, odstawić na 10 minut, a następnie dokładnie odcisnąć wodę. Kapusty wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić do smaku, dodać oliwę z oliwek, posiekaną kolendrę, przyprawy i wymieszać. Tak przygotowana sałatka jest doskonałym dodatkiem do dań mięsnych.