Sposób przygotowania:
Surówka złocista - 1
Kapustę szatkujemy w makaronik.
Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na jarzynówce.
Cebulę drobno siekamy.
Na końcu ścieramy na jarzynówce jabłko i skrapiamy je 1 łyżką soku z cytryny.
Składniki surówki mieszamy razem.
Oliwę mieszamy z 3 łyżkami soku cytrynowego dodajemy do smaku cukier, sól i pieprz.
Mieszamy by składniki się połączyły i wylewamy na surówkę.
Przed podaniem możemy posypać posiekaną zieleniną, ale nie jest to konieczne.
Surówkę zamiast sosem możemy podać ze śmietaną lub jogurtem, lub śmietaną połączoną z jogurtem.
Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na jarzynówce.
Cebulę drobno siekamy.
Na końcu ścieramy na jarzynówce jabłko i skrapiamy je 1 łyżką soku z cytryny.
Składniki surówki mieszamy razem.
Oliwę mieszamy z 3 łyżkami soku cytrynowego dodajemy do smaku cukier, sól i pieprz.
Mieszamy by składniki się połączyły i wylewamy na surówkę.
Przed podaniem możemy posypać posiekaną zieleniną, ale nie jest to konieczne.
Surówkę zamiast sosem możemy podać ze śmietaną lub jogurtem, lub śmietaną połączoną z jogurtem.