ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Surówka żółto - zielona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosta surówka prezentuje się bardzo efektownie na talerzu.

Surówka żółto - zielona Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka żółto - zielona

 

Sposób przygotowania:

Surówka żółto - zielona
Liście sałaty myjemy dokładnie, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego a następnie rwiemy je na mniejsze kawałki (nie polecam używania noża w celu rozdrobnienia sałaty gdyż wtedy sałata zmieni kolor i będzie wyglądała mało estetycznie). Papryki myjemy i kroimy na kawałki dowolnej wielkości. Mieszamy z sałatą. Jogurt doprawiamy wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Gotowy sos układamy na surówce. Z podanej ilości składników otrzymamy porcję surówki dla jednej osoby.
Surówka żółto - zielona
Użyłam sałaty masłowej ale myślę że można użyć też lodowej.
Surówka żółto - zielona
Żółty kolor pobudza apetyt i wygląda bardzo ładnie w sałatce.
Surówka żółto - zielona
Papryka zielona ma dosyć cierpki smak więc nie dodawajmy jej zbyt dużo.
Surówka żółto - zielona
Wszystko mieszamy delikatnie aby nie poranić warzyw.

Tagi:

sałata