Sushi (Japonia)

  • 4
         
ocena: 2/5 głosów: 3

Ryż ugotować tak, by był kleisty. Zagotować ocet z cukrem i solą, wlać do ryżu,

Sushi (Japonia)

Składniki:

Sushi (Japonia)

 

  • 25 dag ryżu
  • 2 plastry peklowanego łososia
  • 1/2 papryki czerwonej
  • kilka płatków wodorostu nori
  • 4 łyżki octu ryżowego
  • łyżka cukru
  • łyżka soli
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

Sushi (Japonia)
Ryż ugotować tak, by był kleisty. Zagotować ocet z cukrem i solą, wlać do ryżu, odstawić do wystygnięcia. Paprykę pokroić w kostkę, łososia w paseczki. Rozłożyć płatki nori, posmarować ryżem, ułożyć na nim łososia i paprykę, zwinąć w roladki. Podawać z sosem sojowym.

Tagi:

ryż sosy