Sposób przygotowania:
Suszone pomidory domowe
Pomidory myję, kroję na pól i usuwam środek, pestki. Układam na klaszcze na papierze do pieczenia i wstawiam na co najmniej 12 h. Ja suszyłam je na raty jednego dnia kilka godzin i drugiego też. Jednorazowo wstawiłam 3 blachy. Temperatura około 50-80. Wysuszone włożyłam do małych słoiczków. Oliwę podgrzałam w małym rondelku do temperatury wrzenia, i gorącą zalewamy pomidory. Do każdego słoika włożyłam szczyptę soli morskiej, bazylii, oregano i po jednym pokrojonym ząbku czosnku. Słoiki zakręcam i odwracam do góry dnem.
edytaha
kołczu
mysza75
Musisz suszyć przy niższej temperaturze 50-60 i dłużej. I nie uchylam drzwi. Suszyłam wiele razy i też nie zawsze mi wychodziły takie jak chciałam. Teraz wiem że niższa temp musi być. 100 stop to za duzo .
kołczu
mysza75 napisał(a):