Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Suwlaki w chlebku pitta

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso podzielić na 8 części, natrzeć oregano, solą pieprzem i piec w piekarniku, aż

Suwlaki w chlebku pitta

Składniki:

Suwlaki w chlebku pitta

 

  • 30 dag chudej wołowiny
  • 8 chlebków pitta
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • pęczek zielonej pietruszki
  • łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Suwlaki w chlebku pitta
Mięso podzielić na 8 części, natrzeć oregano, solą pieprzem i piec w piekarniku, aż będzie miękkie. Cebulę i pomidory pociąć w plastry. Zieloną pietruszkę posiekać. Chlebki pitta posmarować masłem i lekko podgrzać, by tłuszcz wsiąkł w pieczywo. Mięso układać na chlebie, dodawać warzywa i zawijać w dowolne kształty. Podawać gorące.

Tagi:

wołowina