Sposób przygotowania:
Świąteczne śledzie
Śledzie matiasy moczymy około 30 minut, po czym kroimy na kawałki .
Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w drobną kostkę,natkę pietruszki drobno siekamy,a jabłko po obraniu i wydrążeniu gniazda nasiennego kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki wkładamy do miski dodajemy jogurt i majonez oraz doprawiamy cukrem i pieprzem świeżo mielonym.
Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Połowę pokrojonych śledzi przekładamy do salaterki, przykrywamy połową sosu , nakładamy pozostałe śledzie i przykrywamy pozostałym sosem.
Podajemy udekorowane natką pietruszki.
Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w drobną kostkę,natkę pietruszki drobno siekamy,a jabłko po obraniu i wydrążeniu gniazda nasiennego kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki wkładamy do miski dodajemy jogurt i majonez oraz doprawiamy cukrem i pieprzem świeżo mielonym.
Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Połowę pokrojonych śledzi przekładamy do salaterki, przykrywamy połową sosu , nakładamy pozostałe śledzie i przykrywamy pozostałym sosem.
Podajemy udekorowane natką pietruszki.
gosia56
BozenaMatuszczyk
biedroneczki
BozenaMatuszczyk
To prawda u mnie często bywają na stole i to w różnej postaci.;)
Dziękuję.;)
Czekoladka 2
BozenaMatuszczyk
DZIĘKUJĘ SERDECZNIE.;)