Sposób przygotowania:
Świąteczny makowiec
Margarynę utrzeć z cukrem. Dalej ucierając dodawać po jednym żółtku. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko ,delikatnie wymieszać. Z białek ubić pianę i dodać do reszty.Wymieszać delikatnie .
Makowa masa
Mak jak zwykle sparzyć i zmielić. Żółtka utzreć z cukrem ,dodać mak olejek i bakalie.Z białek ubić pianę i lekko wymieszać z masą. Ciasto wylać do formy ,wyłożyć masę makową i piec w tem 180 stopni przez 40 minut. Ciasto można polać polewą.
Makowa masa
Mak jak zwykle sparzyć i zmielić. Żółtka utzreć z cukrem ,dodać mak olejek i bakalie.Z białek ubić pianę i lekko wymieszać z masą. Ciasto wylać do formy ,wyłożyć masę makową i piec w tem 180 stopni przez 40 minut. Ciasto można polać polewą.