Sposób przygotowania:
Świąteczny półmisek z pstrągami
Filety ułożyć na odpowiednio dużym półmisku,polać galareta z białego wina i pozostawić do zastygnięcia.Ubić na sztywno śmietanę z solą,dodać utarty chrzan.Śmietane z chrzanem włożyć do porcelanowej miseczki,schłodzić w lodówce.Szparagi osączyć,połączyć w pęczki i każdy pęczek owinąć plastrem łososia.Gdy galareta stężeje,ugarnirować każdy filet pstrąga plasterkiem jajka z kawiorem (może być też majonez),plasterkami cytryny i ogórka,obok ułożyć roladki z łososia.Przy pomocy foremki do masła skręcić maślane wiórki i ułożyć na liściach sałaty.Upiec tosty,przekroić je ukośnie i ułożyć na półmisku,Schłodzoną śmietanę z chrzanem ustawić również na półmisku.Udekorować koperkiem.