Sposób przygotowania:
Świąteczny sernikKorzenna kruszonka:
Kruszonka:
Wszystkie suche składniki na kruszonkę umieszczam w misce, mieszam, dodaję pokrojone na wiórka zimne masło i rozcieram w palcach-nie zagniatać ciasta!
ETAP 2:
Rozsypuję na dnie wyłożonej pergaminem (sam spód) tortownicy, lekko dociskam do dna palcami.
ETAP 3:
Masa serowa:
Mielony twaróg umieszczam w misie miksera, dodać jajka, wsypuję budyń, dodaję mleko w proszku, masło, cukry, wlewam mleko i całość krótko miksuję do połączenia składników,
ETAP 4:
na sam koniec dodaję skórkę pomarańczową w syropie, mieszam.
ETAP 5:
Wylewam na kruszonkę. Piekę w nagrzanym piekarniku do 180*c 20 minut po czym temp zmniejszam do 160*c i piekę jeszcze 30 minut.
Studzę przy otwartych drzwiczkach piekarnika.
Na jeszcze lekko ciepłym serniku, rozsmarowuję masę krówkową, posypuję orzechami. Zostawiam do całkowitego ostygnięcia.
Słodkich wypieków !
niezły kąsek
Magdalena88