allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Świeże śledzie smażone z cebulką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty sposób na pyszną rybę.

Świeże śledzie smażone z cebulką.

Składniki:

Świeże śledzie smażone z cebulką.

 

  • 6-8 szt świeżych śledzi
  • 2 cebule
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżka masła
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Świeże śledzie smażone z cebulką.
Śledzie opłukac i osuszyc papierowym ręcznikiem. Natrzec solą i pieprzem. Cebulę pokroic w półplasterki i obłozyc nią śledzie. Tak zamarynowane schowac do lodówki na około 2 godziny. Na patelni rozgrzac olej i smażyc na nim z obu stron wyjęte z marynaty śledzie. Następnie na tłuszczu od śledzi usmażyc cebulę z marynaty. Pod koniec smażenia dodac łyżkę masła. Można jeszcze trochę posolic. Śledzie ułożyc na półmisku i obłożyc usmażoną cebulą. Zaraz poawac.

Tagi:

śledzie