agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Swojska kiełbaska.

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kiełbasa swojska pyszna i bez konserwantów

Swojska kiełbaska.

Składniki:

Swojska kiełbaska.

 

Sposób przygotowania:

Swojska kiełbaska.
W pierwszej kolejności należy przygotować wszystkie niezbędne składniki na kiełbasę. Schłodzić mięso w lodówce. Mięso wieprzowe i wołowe dokładnie oczyścić ze ścięgien i tłuszczu. Następnie zmielić w maszynce na drobnych oczkach. Do zmielonego mięsa należy dodać peklo-sól oraz pieprz czarny, majeranek, ziele angielskie i wyciśniętego czosnku całość dokładnie wymieszać, tak przygotowane mięso należy schłodzić przez około dobę aby mięso było dobrze przyprawione. Po upływie tego czasu należy jelita napełniać mięsem. Kiełbaski powinny mieć długość około 10 cm. Powstałe kiełbasy wędzić ciepłym z drzew owocowych przez 4- godzin .