grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Swojski barszcz czerwony.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosto i smacznie.Moze byc jako jedno danie.

Swojski barszcz czerwony.

Składniki:

Swojski barszcz czerwony.

 

Sposób przygotowania:

Swojski barszcz czerwony.
Buraczki ugotowac.Obrac, dwa odlozyc,reszte utrzec na drobnej tarce.Wlozyc do garnka,wlac wode,dodac kostke i przyprawy,ugotowac.Dosmaczyc.Wlac smietane,dodac drobno pokrojony koperek.Dla koloru mozna wetrzec odlozone wczesniej buraczki.
Pokrojony w kostke boczek usmazyc i wymieszac z ugotowanymi,utluczonymi ziemniakami.

Mozna jesc razem z ziemniakami,mozna osobno.
Smaczny jest z ugotowanym na twardo jajkiem.