Sposób przygotowania:
Syte zapiekanki
Filet kurczaka opłukać osuszyć pokroić w małe kawałki i rozbić po rozbicie nie mogą być większe od powierzchni rozkrojonej bagietki. Oprószyć solą i pieprzem panierować z jajku i bułce i smażyć na złoty kolor. Pieczarki oczyścić pokroić w plastry cebulę obrać pokroić w piórka. Cebulę z pieczarkami usmażyć na maśle doprawiając do smaku solą i pieprzem. Bagietkę kroimy na grubsze kromki pod kontem tak by miała większą powierzchnię. Z obu stron smarujemy masłem z jednej strony na masło smarujemy ketchup. Na kromki posmarowane ketchupem nakładamy najpierw usmażone filety a później pieczarki. Korniszona kroimy w plastry i plasterki kładziemy na pieczarki. Całość posypać startym żółtym serem i oregano. Zapiekać aż ser się rozpuści.
nieuchwytna