paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Syte zapiekanki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo syte zapiekanki z kurczakiem podane na bagietce.

Syte zapiekanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Syte zapiekanki

 

  • Składniki:
  • 1 szt bagietka,
  • 1 szt filet z kurczaka,
  • 1 szt jajko,
  • 1-2 szt cebula,
  • pieczarki,
  • oregano Prymat,
  • 10 dag ser zółty,
  • ketchup ostry,
  • korniszon
  • sól do smaku,
  • pieprz czarny mielony Prymat,
  • 4 łyżki bułka tarta

Sposób przygotowania:

Syte zapiekanki
Filet kurczaka opłukać osuszyć pokroić w małe kawałki i rozbić po rozbicie nie mogą być większe od powierzchni rozkrojonej bagietki. Oprószyć solą i pieprzem panierować z jajku i bułce i smażyć na złoty kolor. Pieczarki oczyścić pokroić w plastry cebulę obrać pokroić w piórka. Cebulę z pieczarkami usmażyć na maśle doprawiając do smaku solą i pieprzem. Bagietkę kroimy na grubsze kromki pod kontem tak by miała większą powierzchnię. Z obu stron smarujemy masłem z jednej strony na masło smarujemy ketchup. Na kromki posmarowane ketchupem nakładamy najpierw usmażone filety a później pieczarki. Korniszona kroimy w plastry i plasterki kładziemy na pieczarki. Całość posypać startym żółtym serem i oregano. Zapiekać aż ser się rozpuści.
Syte zapiekanki
Filet kurczaka opłukać osuszyć pokroić w małe kawałki i rozbić po rozbicie nie mogą być większe od powierzchni rozkrojonej bagietki. Oprószyć solą i pieprzem panierować z jajku i bułce i smażyć na złoty kolor.
Syte zapiekanki
Pieczarki oczyścić pokroić w plastry cebulę obrać pokroić w piórka. Cebulę z pieczarkami usmażyć na maśle doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Syte zapiekanki
Bagietkę kroimy na grubsze kromki pod kontem tak by miała większą powierzchnię. Z obu stron smarujemy masłem z jednej strony na masło smarujemy ketchup.
Syte zapiekanki
Na kromki posmarowane ketchupem nakładamy najpierw usmażone filety a później pieczarki. Korniszona kroimy w plastry i plasterki kładziemy na pieczarki. Całość posypać startym żółtym serem i oregano. Zapiekać aż ser się rozpuści.