Tata Kazika

Tata Kazika

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Szabasowe pierożki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto rozmrozić, rozwałkować i pokroić na kwadraty. Ser feta rozgnieść widelcem i

Szabasowe pierożki

Składniki:

Szabasowe pierożki

 

  • 20 płatów mrożonego ciasta fyllo
  • 15 dag sera feta
  • 15 dag startego zółtego sera
  • 3 łyżki masła
  • 1 białko
  • 2 łyżki sezamu

Sposób przygotowania:

Szabasowe pierożki
Ciasto rozmrozić, rozwałkować i pokroić na kwadraty. Ser feta rozgnieść widelcem i połączyć z żółtym serem. Kwadraty posmarować masłem i nałożyć nadzienie. Uformować trójkąty zlepiając przeciwległe końce kwadratów, wyłożyć je na blachę, posmarować białkiem i posypać sezamem. Piec 15 min w temp 200 st.

Tagi:

sery ciasto ser