Sposób przygotowania:
Szachownica
Jajka utrzeć z cukrem na puch.Dodać przesianą mąkę,proszek do pieczenia i kakao.Dodać aromat i wymieszać.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą blaszki.Piec ok 35 min.w 180*C.Ostudzić.Pokroić w paski.
Ser dwukrotnie przekręcić przez maszynkę.
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać ser i budyń,zmiksować.Wszystko połączyć z ubitymi białkami.Dokładnie wymieszać.
Formę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Najpierw wykładać paski biszkoptu i co 1 cm zostawić wolne miejsce.Następnie wolne miejsca wypełniać masą serową.
Piec ok 45 min w temp.180*C. Wystudzić,posypać cukrem pudrem.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą blaszki.Piec ok 35 min.w 180*C.Ostudzić.Pokroić w paski.
Ser dwukrotnie przekręcić przez maszynkę.
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać ser i budyń,zmiksować.Wszystko połączyć z ubitymi białkami.Dokładnie wymieszać.
Formę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Najpierw wykładać paski biszkoptu i co 1 cm zostawić wolne miejsce.Następnie wolne miejsca wypełniać masą serową.
Piec ok 45 min w temp.180*C. Wystudzić,posypać cukrem pudrem.