Sposób przygotowania:
Szarlotka.
jabłka obrać, utrzeć, podzielić na dwie równe części, odstawić na bok. Cukier mąkę i kasze wysypać do jednego naczynia wymieszać i podzielić na trzy równe części.
Tortownice wysmarować tłuszczem, wysypać na spód jedna z trzech części. wyłożyć na to jedną cześć jabłek posypać odrobiną cynamonu, następnie znów to posypać jedna już z dwóch części na to pozostałe jabłka to posypać znów cynamonem przykryć to trzecia częścią i położyć na to pokrojoną w plastry margarynę na całej szarlotce. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piec aż margaryna się rozpuści i na górze powstanie chrupiąca skórka.
Tortownice wysmarować tłuszczem, wysypać na spód jedna z trzech części. wyłożyć na to jedną cześć jabłek posypać odrobiną cynamonu, następnie znów to posypać jedna już z dwóch części na to pozostałe jabłka to posypać znów cynamonem przykryć to trzecia częścią i położyć na to pokrojoną w plastry margarynę na całej szarlotce. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piec aż margaryna się rozpuści i na górze powstanie chrupiąca skórka.