Sposób przygotowania:
Szarlotka
1. Cukier, mąkę, kaszę mannę i proszek do pieczenia wymieszać.
2. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Tortownicę posmarować masłem, wsypać szklankę sypkiej masy, wyłożyć połowę jabłek, posypać cynamonem. Następnie wsypać koleją szklankę sypkiej masy, resztę jabłek i ponownie posypać cynamonem. Na wierzch wysypać resztę masy i zetrzeć masło.
4. Piec około 45 minut aż wierzch się zezłoci w temperaturze 180-200 st.C, posypać cukrem pudrem.
2. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Tortownicę posmarować masłem, wsypać szklankę sypkiej masy, wyłożyć połowę jabłek, posypać cynamonem. Następnie wsypać koleją szklankę sypkiej masy, resztę jabłek i ponownie posypać cynamonem. Na wierzch wysypać resztę masy i zetrzeć masło.
4. Piec około 45 minut aż wierzch się zezłoci w temperaturze 180-200 st.C, posypać cukrem pudrem.
iwettta