s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Szarlotka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Oto przepis na proste ciasto, którego nie trzeba miksować, zagniatać.

Szarlotka

Składniki:

Szarlotka

 

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka
1. Cukier, mąkę, kaszę mannę i proszek do pieczenia wymieszać.
2. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Tortownicę posmarować masłem, wsypać szklankę sypkiej masy, wyłożyć połowę jabłek, posypać cynamonem. Następnie wsypać koleją szklankę sypkiej masy, resztę jabłek i ponownie posypać cynamonem. Na wierzch wysypać resztę masy i zetrzeć masło.
4. Piec około 45 minut aż wierzch się zezłoci w temperaturze 180-200 st.C, posypać cukrem pudrem.