Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Szarlotka 7

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Upiec biszkopt z jajek, mąki, cukru i proszku do pieczenia. Śmietankę ubić z fixem,

Szarlotka 7

Składniki:

Szarlotka 7

 

  • 8 jajek
  • 2 szkl. cukru
  • 2 szkl. mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • jabłka duszone
  • 750 g śmietanki kremówki
  • 2 op. fixu do bitej śmietany
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 op. galaretki cytrynowej

Sposób przygotowania:

Szarlotka 7
Upiec biszkopt z jajek, mąki, cukru i proszku do pieczenia. Śmietankę ubić z fixem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, zaś jabłka wymieszać z galaretką. Ciasto przełożyć jabłkami i bitą śmietaną, po czym polać polewą kakaową lub posypać tartą czekoladą.