Miśka

Miśka

Kucharz
[Przepisów: 16]

Szarlotka biszkoptowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 3

Gorąco polecam;) Pychota...

Szarlotka biszkoptowa

Składniki:

Szarlotka biszkoptowa

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka biszkoptowa
Przygotowanie: Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Obtoczyć ¼ ilości mąki pszennej. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białości, dodać pianę z białek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym oraz roztopioną lecz ochłodzoną margaryną, dodać mleko i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać jabłka i ponownie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180stopni przez około 60 minut