Sposób przygotowania:
szarlotka domowa
Sposób przyrządzania
CIASTO
1Białka ubić.Dodać cukier,a następnie żółtka i dalej ubijać.
2.Mąkę i proszek połączyć,dodać do jajek.
3 Dodać roztopioną,gorącą margarynę,delikatnie wymieszać.
Masa jabłkowa
1Jabłka obrać,pokroić
2Owoce smażyć z cukrem około 15 minut,ostudzić
3Wsypać kisiel,dokładnie wymieszać
Szarlotka domowa
1.Połowę ciasta wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę o wymiarach 25*40cm
2.piec około 10 minut w temperaturze 180stopni
3Na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową.
4.Przykryć pozostałym ciastem
5.piec około 45minut w temperaturze 180 stopni
6 udekurować według uznania
CIASTO
1Białka ubić.Dodać cukier,a następnie żółtka i dalej ubijać.
2.Mąkę i proszek połączyć,dodać do jajek.
3 Dodać roztopioną,gorącą margarynę,delikatnie wymieszać.
Masa jabłkowa
1Jabłka obrać,pokroić
2Owoce smażyć z cukrem około 15 minut,ostudzić
3Wsypać kisiel,dokładnie wymieszać
Szarlotka domowa
1.Połowę ciasta wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę o wymiarach 25*40cm
2.piec około 10 minut w temperaturze 180stopni
3Na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową.
4.Przykryć pozostałym ciastem
5.piec około 45minut w temperaturze 180 stopni
6 udekurować według uznania