Sposób przygotowania:
Szarlotka Doroty
Na stolnicę przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia.
Dodajemy cukier, pokrojone w kostkę masło i jajka.
Zagniatamy szybko ciasto i dzielimy na 3 części. Schładzamy.
2 z 3 części ciasta wykładamy na dnie brytfanki i obsypujemy kaszą manną.
Na spodzie z ciasta układamy warstwę jabłek.
Na wierzchu układamy rozwałkowaną lub startą na tarce ostatnią część ciasta.
Pieczemy ok 40-50 min w 180st bez termoobiegu za to z włączoną grzałką na górze i dole piekarnika.
Dodajemy cukier, pokrojone w kostkę masło i jajka.
Zagniatamy szybko ciasto i dzielimy na 3 części. Schładzamy.
2 z 3 części ciasta wykładamy na dnie brytfanki i obsypujemy kaszą manną.
Na spodzie z ciasta układamy warstwę jabłek.
Na wierzchu układamy rozwałkowaną lub startą na tarce ostatnią część ciasta.
Pieczemy ok 40-50 min w 180st bez termoobiegu za to z włączoną grzałką na górze i dole piekarnika.