Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Szarlotka inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis trochę kombinowany ale sprawdzony i pyszny

Szarlotka inaczej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szarlotka inaczej

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka inaczej
Biszkopt: Białka ubić z cukrem dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę i upiec.Jabłka: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce dodać sok z cytryny. Przełożyć do garnka wsypać cukier i usmażyć. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wrzątku i wlać do jabłek. Wymieszać. Jabłka odstawić aby ostygł i wyłożyć na biszkopt.Bita śmietana: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Śmietanę ubić z 2 śnieżkami ( proszkiem ) i dodać lekko tężejącą galaretkę - ubić i wyłożyć na jabłka . Wstawić do lodówki aby ciasto stężało.
Szarlotka inaczej
Starte jabłka wymieszać z sokiem, usmażyć dodać galaretkę
Szarlotka inaczej
Ostudzone jabłka wyłożyć na upieczony biszkopt
Szarlotka inaczej
Śmietanę ubić z śnieżkami i dodać lekko tężejącą galaretkę
Szarlotka inaczej
Bitą śmietanę rozsmarować na warstwie jabłek Schłodzić