kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

szarlotka jabłkowo-gruszkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ciasto o pysznym smaku gruszki z jabłkiem

szarlotka jabłkowo-gruszkowa

Składniki:

szarlotka jabłkowo-gruszkowa

 

 

Sposób przygotowania:

szarlotka jabłkowo-gruszkowa
z masła, cukru pudru żółtka zagniatamy kruche ciasto.wstawiamy je do lodówki na ok godzinkę.jabłka z gruszkami pokroić i dusić na wolnym ogniu aż się rozpuszcza do konsystencji musu. dodać cukier waniliowy, skórkę z cytryny, migdały i wymieszać.schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć na formę .ciasto podpiec ok 20 minut w temp 200 stopni.potem położyć na nie mus i piec ok 20 minut w 180 stopniach.