Sposób przygotowania:
Szarlotka kakaowa z orzechami i nutką cynamonu
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.Delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny.
Jajka ucieramy z cukrem na gładką puszystą masę, dodając stopniowo olej. Do masy dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jabłka i pokrojone orzechy włoskie.
Dobrze mieszamy, a następnie masę przekładamy do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Jajka ucieramy z cukrem na gładką puszystą masę, dodając stopniowo olej. Do masy dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jabłka i pokrojone orzechy włoskie.
Dobrze mieszamy, a następnie masę przekładamy do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk