Sposób przygotowania:
Szarlotka kukurydziana
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z musem i cynamonem. Masło rozpuścić i wymieszać z cukrem. Dodać płatki kukurydziane i dokładnie całość wymieszać. 1/3 mieszanki odłożyć. Do 2/3 dosypać mąkę kukurydzianą. Wymieszać dokładnie. Formę 20x20cm wyścielić papierem do pieczenia. Wyłożyć płatki z mąką, ugnieść, wyrównać.
Na spodzie rozprowadzić masę jabłkową, wyrównać. Na wierzch wysypać odłożone płatki (1/3). Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
Na spodzie rozprowadzić masę jabłkową, wyrównać. Na wierzch wysypać odłożone płatki (1/3). Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.