Sposób przygotowania:
Szarlotka Lidzi
Białka oddzielic od żółtek.
Z mąki z proszkiem do pieczenia, masła, cukru i żółtek zagnieśc kruche ciasto. 3/4 ciasta rozłożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku przez ok. 15 minut.
W tym czasie umyc, obrac jabłka, pozbawic gniazd nasiennych i pokroic w plastry. Owoce uyłożyc na zapieczonym cieście. Posypac cynamonem.
Białka ubic na sztywną pianę i wyłożyc na jabłka. Całośc przykryc resztą ciasta (rwac kawałki i rzucac na pianę).
Upiec na złoto przez ok. 30 minut w 180 stopniach.
Z mąki z proszkiem do pieczenia, masła, cukru i żółtek zagnieśc kruche ciasto. 3/4 ciasta rozłożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku przez ok. 15 minut.
W tym czasie umyc, obrac jabłka, pozbawic gniazd nasiennych i pokroic w plastry. Owoce uyłożyc na zapieczonym cieście. Posypac cynamonem.
Białka ubic na sztywną pianę i wyłożyc na jabłka. Całośc przykryc resztą ciasta (rwac kawałki i rzucac na pianę).
Upiec na złoto przez ok. 30 minut w 180 stopniach.
Netka