LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Szarlotka Lidzi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Prosty przepis na szybkie ciasto. Jest pyszne i zawsze się udaje.

Szarlotka Lidzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szarlotka Lidzi

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka Lidzi
Białka oddzielic od żółtek.
Z mąki z proszkiem do pieczenia, masła, cukru i żółtek zagnieśc kruche ciasto. 3/4 ciasta rozłożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku przez ok. 15 minut.
W tym czasie umyc, obrac jabłka, pozbawic gniazd nasiennych i pokroic w plastry. Owoce uyłożyc na zapieczonym cieście. Posypac cynamonem.
Białka ubic na sztywną pianę i wyłożyc na jabłka. Całośc przykryc resztą ciasta (rwac kawałki i rzucac na pianę).
Upiec na złoto przez ok. 30 minut w 180 stopniach.
Szarlotka Lidzi
W misce - składniki do kruchego ciasta na szarlotkę.
Szarlotka Lidzi
Kruche ciasto na szarlotkę ułożone na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Szarlotka Lidzi
Pokrojone jabłka ułożone na cieście, posypane cynamonem.
Szarlotka Lidzi
Przykrycie resztą ciasta jabłek pokrytych ubitą pianą.