Monikulka

Monikulka

Kucharz
[Przepisów: 7]

Szarlotka mamuni

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Krucha i delikatna szarlotka doskonała na deser w gronie rodzinnym i przyjaciółmi. Uwielbiana przez każdego.

Szarlotka mamuni

Składniki:

Szarlotka mamuni

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka mamuni

ETAP 1:

Zagnieść ciasto z mąki, margaryny, 5 żółtek, cukru, śmietany, proszku. Ciasto podzielić na 2 części.
Jabłka obrać i i pokroić na drobne plasterki.
Przygotować formę do pieczenia.
1 część ciasta rozwałkować i dać na spód na to pokrojone jabłka posypane cukrem i cynamonem wedle uznania na wierzch 2 część rozwałkowanego ciasta. Wierzch posmarować wodą i posypać obficie cukrem
Piec ok 45 min - 180 stopni


Tagi:

szarlotka