Sposób przygotowania:
Szarlotka Mamy
Oddzielić żółtka od białek. Wymieszać ze sobą: 6 żółtek, 300g cukru, margaryna, 300g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Jeżeli masa wyszła gęsta, dodać odrobinę mleka.
Następnie do 6 białek wsypać odrobinę soli, ubić aż do puszystości. Pianę dodać do masy, dodać zapachu migdałowego i delikatnie wymieszać. Gotową masę przelać do blachy. Ułożyć jabłka, wszystko posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
Piec przez 45min. w temperaturze 200 stopni celsjusza.
Następnie do 6 białek wsypać odrobinę soli, ubić aż do puszystości. Pianę dodać do masy, dodać zapachu migdałowego i delikatnie wymieszać. Gotową masę przelać do blachy. Ułożyć jabłka, wszystko posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
Piec przez 45min. w temperaturze 200 stopni celsjusza.