mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Szarlotka na ucieranym cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne, puszyste ciasto ucierane z wilgotną masą jabłkową oraz kruchą kruszonką. Jest niesamowicie smaczne i szybko się je przygotowuje :)

Szarlotka na ucieranym cieście Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szarlotka na ucieranym cieście

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka na ucieranym cieście
Ucieram w misce margarynę z cukrem i jajkami. Stopniowo dodaję do utartej maślanej masy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyrabiam ciasto na gładką jednolitą masę. Na dno formy wykładam masę i rozsmarowuję. Na masę wykładam mus jabłkowy (najlepszy jest taki domowej roboty - gęste prażone jabłka) i posypuję wierzch kruszonką. Piekę w 170°C około 50 minut. Ostudzone ciasto posypuję cukrem pudrem.
Szarlotka na ucieranym cieście
Do utartej masy maślanej dodaję mąkę i proszek do pieczenia
Szarlotka na ucieranym cieście
Na masę wykładam mus jabłkowy lub prażone jabłka, wyrównuję