Sposób przygotowania:
Szarlotka niebywała
Sypkie produkty przesiać razem i podzielic na trzy części. Jabłka umyć (można też obrać,, ale to nie jest konieczne), zetrzeć na tarce z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny i posypać cynamonem' wymieszać. Do natłuszczonej, wysypanej tartą bułką formy wysypać Sypkimi produktami i przykryć połową jabłek. Następnie wysypać kolejną partię : sypkich składników i przykryć jabłkami . Na wierzch wysypać pozostałe sypkie składniki. Zimny
tłuszcz zętrzeć na tarce z dużymi otworami bezpośrednio na szarlotkę. Przykryć folią aluminiową. Wstawic do nagrzanego pie-
kamika (200"C) na 45 minut. Następnie
zdjąć folię i piec jeszcze 15 minut.
tłuszcz zętrzeć na tarce z dużymi otworami bezpośrednio na szarlotkę. Przykryć folią aluminiową. Wstawic do nagrzanego pie-
kamika (200"C) na 45 minut. Następnie
zdjąć folię i piec jeszcze 15 minut.