Sposób przygotowania:
Szarlotka pulchna
Jabłka obrać, pokroić w ósemki. Smażyć z cukrem 1/2 szklanki około 10 minut. Ostudzić. Do zimnych jabłek wsypać kisiel (proszek).
CIASTO:
Jajka ubić z cukrem 1 szklanka do białości. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć z masą jajeczną. Dodać gorącą margarynę. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę ciasta, zapiekać 10-15 minut. Na upieczonym cieście rozłożyć jabłka i przykryć pozostałym ciastem. Piec 45 minut w temp. 180 stop. C. Posypać cukrem pudrem ostygnięte ciasto.
CIASTO:
Jajka ubić z cukrem 1 szklanka do białości. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć z masą jajeczną. Dodać gorącą margarynę. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę ciasta, zapiekać 10-15 minut. Na upieczonym cieście rozłożyć jabłka i przykryć pozostałym ciastem. Piec 45 minut w temp. 180 stop. C. Posypać cukrem pudrem ostygnięte ciasto.