Sposób przygotowania:
Krucha szarlotka z cynamonem
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do garnka, dodać cukier i smażyć aż cały sok odparuje, dodać cynamon i jeszcze trochę podgrzewać. Pozostawić do ostudzenia.
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać cukier wanilinowy, żółtka i pokrojoną margarynę. Wyrobić ciasto i schować do lodówki.
Przekroić na dwie części, większą na spód i boki oraz mniejszą na wierzch.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować masłem, wylepić ciastem. Obsypać bułką tartą i wyłożyć jabłka. Przykryć ciastem porwanym na kawałki.
Piec w temp. 180 st 45 min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego:-)
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać cukier wanilinowy, żółtka i pokrojoną margarynę. Wyrobić ciasto i schować do lodówki.
Przekroić na dwie części, większą na spód i boki oraz mniejszą na wierzch.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować masłem, wylepić ciastem. Obsypać bułką tartą i wyłożyć jabłka. Przykryć ciastem porwanym na kawałki.
Piec w temp. 180 st 45 min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego:-)