Sposób przygotowania:
Szarlotka sypanaETAP 1:
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.
ETAP 2:
W misce na sucho wymieszać mąkę, cukier, kaszkę i proszek do pieczenia.
ETAP 3:
Dno tortownicy 23 cm średnicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować margaryną. Na dnie tortownicy wysypać 1 szklankę suchej mieszanki
ETAP 4:
wyrównać na to wyłożyć warstwę jabłek i delikatnie posypać je cynamonem teraz wysypać kolejną szklankę suchych składników, jabłka posypane cynamonem i ostatnia sucha warstwa.
ETAP 5:
Masło najlepiej zamrożone zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i posypać nimi wierzch ciasta.
Piekarnik nagrzać do 180st i piec szarlotkę 60 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Szarlotka jest przepyszna na ciepło jak i na zimno.
AggieMiller