Sposób przygotowania:
Szarlotka sypanaETAP 1:

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.
ETAP 2:

W misce na sucho wymieszać mąkę, cukier, kaszkę i proszek do pieczenia.
ETAP 3:

Dno tortownicy 23 cm średnicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować margaryną. Na dnie tortownicy wysypać 1 szklankę suchej mieszanki
ETAP 4:

wyrównać na to wyłożyć warstwę jabłek i delikatnie posypać je cynamonem teraz wysypać kolejną szklankę suchych składników, jabłka posypane cynamonem i ostatnia sucha warstwa.
ETAP 5:

Masło najlepiej zamrożone zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i posypać nimi wierzch ciasta.
Piekarnik nagrzać do 180st i piec szarlotkę 60 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Szarlotka jest przepyszna na ciepło jak i na zimno.
AggieMiller