eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Szarlotka sypana Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna,nieskomplikowana szarlotka.

Szarlotka sypana Eli

Składniki:

Szarlotka sypana Eli

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka sypana Eli
Mąkę,cukier,kaszę manną i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać i wsypać do 3 szklanek.Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podzielić na połowę.Do wysmarowanej tortownicy wsypać 1 szklankę suchej mieszanki,wyłożyć połowę utartych jabłek,wysypać 2 szklankę suchej mieszanki,wyłożyć resztę utartych jabłek,wysypać 3 szklankę suchej mieszanki i na wierzch zetrzeć schłodzoną margarynę.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.Sprawdzić patyczkiem,jeśli ciasto się do niego klei,to jeszcze piec przez kilka minut,aż patyczek będzie suchy.Smacznego!