ania23025

ania23025

Kucharz
[Przepisów: 30]

Szarlotka Tutti-Frutii

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

moje ulubione ciasto moja rodzina prosi żebym upiekła to ciasto.

Szarlotka Tutti-Frutii

Składniki:

Szarlotka Tutti-Frutii

 

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka Tutti-Frutii
Żółtka zagnieść z połową szklanki cukru, mąką proszkiem do pieczenia oraz margaryną. Ciasto podzielić na trzy części, dwie z nich zamrozić. Białka ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodawać resztę cukru i mąkę ziemniaczaną. Zamrożone ciasto zetrzeć na tarce o dużych otworach. Nie zamrożone ciastem wylepić blaszkę obłożyć owocami. Posypać połową startego ciasta, posmarować pianą z białek posypać resztą ciasta. Upiec w średnim nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Pokroić na porcje podawać z śmietaną.